Uw partner voor een totaalaanpak in compartimentering en aanpassing

Diensten

Naast de actieve brandbeveiliging met detectie- en melding- en blussystemen vormt de passievebrandbeveiliging de preventieve tak bij een gestructuureerde brandveiligheid. Hierbij zijn een compartimentering d.m.v. brandwerende bouwelementen een effeciente investering naast bescherming van vluchtwegen en van aanvalswegen voor de brandweer.

Het belangrijkste begrip is " brandweerstand ". De brandweerstand (in Nederland ook wel " brandwerendheid " genoemd) van een bouwelement is de tijd gedurende het product + afdichtingsmateriaal + eventueel het bedieningsmechanisme tegelijkertijd voldoet aan bepaalde criteria.

Testen van brandweerstand bijvoorbeeld (30, 60 of 120min.) gebeurt op basis van een genormaliseerde brandproef (cfr NBN 713.020 + addenda of NEN 6069,NEN 6077,…) waarbij het element wordt blootgesteld aan een standaard opwarmingscurve (cfr. ISO 834). De uitvoering van de proef gebeurt bv. in het Laboratorium voor Aanwending van Brandstoffen en Wamteoverdracht te Gent. Het verloop van zo'n brandproef is gedetailleerd beschreven in normen en resulteert in een proefrapport. De Europese commissie is bezig met het harmoniseren van de normen.

Bij een totale compartimentering hoort zeker een "integrity test", uitgevoerd door een specialist.

Onze partner heeft hiervoor de nodige competenties. ( Incor bvba - Integrity testing) RIMARBO nv heeft voor al deze werkzaamheden de nodig vakkennis en ervaring in huis. Voor bestellingen, diensten, prijzen en termijnen, specifieke technische informatie, vragen over wetten en reglementen en diverse inlichtingen kan u steeds bij ons terecht. Aarzel niet ons te contacteren